Üdvözöllek a Perlaky család honlapján!  

Kedves Családtagok!

2024 október 12-re ismét tervezek egy családi találkozót. A helyszín az előző kettőhöz hasonlkóan Halimbán lenne, a közösségi házban.

Mivel nagyon régóta nem írtam hírlevelet, ezért lehet, hgy az e-mail címek változtak. Kérném a segítségeteket, hogy minél több emberhez eljusson a hír. A részleteket később leírom.

Jeletkezés (a jelentkezéssel kapcsolatos információkat az alábbi linken találsz):

Perlaky Családi Találkozó 2024

Perlaki Róbert vagyok, 56 éves, vegyész- és építő-mérnök. 2004-ben kezdtem el részletesebben foglalkozni a perlaki Perlaky család történetével. Első időkben főleg a család evangélikus ágát tanulmányoztam, később azonban  több alkalommal kerestek meg a család katolikus ágához tartozó Perlakyak és segítségükkel sikerült  megszerezni a család ezen ágának a családfáját is Perlaky-Horváth Istvántól (~ 1590).  A katolikus családfa jelenleg 806, az evangélikus 204 családtagot tartalmaz, a családfa-töredékekkel együtt számuk több, mint ezer. Mindkét ágat feldolgoztam, melyek a Családfa menüpontban megtekinthetők. A feldolgozásához használt családfa készítő program angol nyelvű, használata azonban nagyon egyszerű. A használatáról feltettem egy  leírást.

Az oldal rengeteg információt tartalmaz, ezért egy rövid összefoglalót is készítettem annak, akinek ez i selegendő.

A családfák mellett a  jobboldali navigációs sávon, a Történet oldalsávban a család történetének összefoglalása is megtalálható fejezetszerűen. Mivel az anyag nagyon nagy, ezért ezalatt látható a legutóbb bekerült új oldal és bejegyzés, ezáltal könnyebben követhető a weboldal friss tartalma. A fontosabb híreket, új információkat a Hírlevélben is közlöm.

Néhány  éve találkozókat is szervezek, melyekről képek találhatók a Találkozó menüpontban.

Az eltelt idő alatt rengeteg információt sikerült összeszednem, amit próbálok közkinccsé tenni az interneten keresztül is. A gyűjtött anyagból egy összefoglalót nyomdai formában is közzétettem.

Ha szeretnél információt kapni a családkutatás aktuális állapotáról és a legújabb eredményekről, kérlek regisztrálj a hírlevélre.

Köszönetemet kell kifejeznem mindazoknak, akik az elmúlt évek során a munkámban segítettek és segítenek: nagynénéim és azóta elhunyt nagyanyám, akiktől az első információkat szereztem; Perlaky Cecília és családja, akik révén az egész kutatás elindult; a Családtörténeti levelezőlista, kiváltképp Gyimesi Imre, aki bevezetett a családfakutatás és a mikrofilmezés rejtelmeibe és azóta is rengeteg adattal lát el; Czenthe Miklós az Evangélikus Országos Levéltár igazgatója, aki rendkívül segítőkészen lehetővé tette a családi irattár kutatását; Roth Renáta és családja (Perlaky-Tarczy ág), akik nagyon kedvesen fogadtak, Perlaky Emese és Ferenc, akiktől a katolikus ág nagyon részletes családfáját és egyéb dokumentumokat kaptam, Gáty István barátom, aki a munkám során rengeteg hasznos információval látott el és nem utolsó sorban családom, aki elviselte és elviseli ezt a hobbit, és még persze sokan mások. Mindnek nagyon sok köszönettel tartozom.

perlaki-robert

Perlaki Róbert

Megosztás:

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.